“Loslaten = anders vasthouden”

Vroeg naar het werk? Met buitenschoolse opvang op nog geen vijftig meter is uw kind altijd verzekerd van een leuke dag en goede begeleiding. En na schooltijd spelen de kinderen van De Regenboog samen met kinderen van de andere scholen in de wijk.

Lees verder
Sluiten

“Loslaten = anders vasthouden”

Buiten de lijntjes kleuren en kinderen zelf sturing geven. Een mooi streven en tegelijkertijd niet zo simpel als het lijkt: een uitdaging waar we samen elke dag in leren.

Samen oefenen hoe we meer loslaten. Want als we kinderen zelf meer sturing willen geven, dan betekent dit dat wij als schoolteam óók meer moeten loslaten. Daar is moed voor nodig. En tegelijkertijd zien we de mooie resultaten ervan. Wat je loslaat, blijft bij je en wat je vrijlaat, komt naar je toe. Eigenlijk is het heel simpel: als je doet wat je leuk vindt, dan ervaar je succes en wil je als vanzelf meer leren.

Moed en lef

Onze kinderen hebben het vertrouwen in hun eigen kunnen. Ze mogen hun eigen doelen stellen en gebruiken verschillende werkvormen. Ook werken we elke dag aan een goede relatie tussen ons schoolteam en de kinderen én we geven elkaar de ruimte om zelf oplossingen te bedenken en te leren op een manier die goed past. Dat betekent dat we de dingen anders organiseren en elke dag de lef verzamelen om buiten de lijntjes te kleuren. Want dan kun je worden wie je bent!

Zelf verantwoordelijkheid nemen

Zelf kiezen hoe je jouw leven invult en doelen stellen, begint al op school. Bijvoorbeeld door de bibliotheek netjes te houden. Of doordat kinderen uit de middenbouw jongere kinderen helpen op de computer als ze presentaties maken. Als je zelf op zoek gaat naar oplossingen van problemen en kritisch leert nadenken, kom je ook bij het doel dat je wilt bereiken. Hoé je bij die doelen komt, dat kies je zelf. En die route is voor iedereen anders.